Advertisement:
Ohmygossip.com / Ohmygossip Couture / Celebrity Birthdays / Celebrity Deaths / Celebrity Baby News / Celebrity vacations / Reality TV news / Millionaires / Celebirty Travel News
NordenBladet.com / Society & Business / Travel & Culture / Home & Kids / Health & Spirituality / Helena-Reet Ennet´s blog / Daily news from Scandinavia / Royals / Climate crises
OHMYGOSSIP

Õõvastav minevikuvari: Janek jagas väiksena mitmeid päevi tuba surnud lastega

Täna oli Kanal 2 eetris Carmen Pritson-Tamme uus emotsionaalne saatesari “Sa ei ole üksi”. Esimeses osas jagas oma ränka elukogemust Janek, kelle mälestused lapsepõlvest Imastu laste internaatkodus ei lase tal tänaseni rahulikult uinuda.

Tänaseks 34-aastane Janek käis koos võttegrupiga internaatkoolis ning meenutas õudusega, kuidas surnud, n-ö “magavad lapsed” temaga samas toas olid, vahel lausa mitmeid päevi, sest sanitarid ei hoolinud, ei kontrollinud ja ära viidi nad alles siis, kui Tapalt auto laipadele järele tuli.

Kui laipasid aga pesti näiteks, ei hoolinud keegi, et uksed on avatud, ning väikesed niigi murtud hinged kõike seda pealt nägid. “See oli kõige õudsam, mis saab olla,” sõnas Janek juhtunule tagasi mõeldes.

Saates leiti ka tol ajal tööl olnud kasvataja ning Janek lootis, et naine tahab ehk kogu õuduse eest andeks paluda ja kahetseda, kuid proua otsustas hoopis võttegruppi silmates minema jalutada.

Janek palus sel perioodil oma elus isegi Jumalalt, et teda olemas ei oleks, kuid tema palvele vastati hoopis teistmoodi, ent alles siis, kui ta oli 20-aastane ning ta saadeti Tallinna Lastehaiglasse, kus talle tehti puusaoperatsioon.

Koos siis leitud inimeste abiga läks ta 21-aastaselt esimest korda kooli ning algas uus elu. Nüüd teeb Janek ajakirja, on tugev ning julgem ning sai just tänu sellele ka täna rääkida loo, mis tuhandete mõtetesse veel kauaks kummitama ilmselt jääb.

Selles saates ei räägi oma lugusid abivajajad, vaid inimesed, kes südamest soovivad teistele abiks olla. Oma kogemusi ning elu õppetunde jagades annavad saatekülaised nõu ja tuge neile, kes seda hetkel kõige rohkem vajavad.


Tags assigned to this article:
Carmen Pritson-TammeJanekSa ei ole üksi



Advertisement:





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2023 All Rights Reserved.
Scandinavian / Nordic news and info in English.
Nordic News Service & Link Directory