Advertisement:
Ohmygossip.com / Ohmygossip Couture / Celebrity Birthdays / Celebrity Deaths / Celebrity Baby News / Celebrity vacations / Reality TV news / Millionaires / Celebirty Travel News
NordenBladet.com / Society & Business / Travel & Culture / Home & Kids / Health & Spirituality / Helena-Reet Ennet´s blog / Daily news from Scandinavia / Royals / Climate crises
OHMYGOSSIP

Norske blogger Caroline Berg Eriksen: Hva er skjønnhet?

“Det er en stund siden jeg leste Bokhandleren i Kabul, av Åsne Seierstad. Men jeg husker at jeg blant forordene la merke til følgende setning: “Hvordan det er å bli stirret etter som en høy og attraktiv burkha, og få sin første burkhakompliment fra en mann på gaten”. Husker at jeg tenkte det var helt absurd å måle en kvinnes skjønnhet ut fra høyden på en burkha. Men, er det?” Norske blogger Caroline Berg Eriksen skriver.

“For bare noen uker siden, mens jeg lå på sofaen og kom meg etter en hel dag med migrene, slo jeg på TV. Endte opp med å se et realityprogram med Jessica Simpson. The Price Of Beauty. Hun var i Uganda, hvor hun blant annet skulle få ta del i et bryllup.”

“I Uganda er du ikke vakker med mindre du er feit. Tykke kvinner er skjønnhetsidealet. Det normale i Uganda er at alle vordende bruder blir plassert i noe de kaller for en fattening hut. Her må de, i 3 måneder frem mot bryllupet, sørge for å få i seg 5000 kcal. hver eneste dag. Moren og tanten til bruden sitter i hytten med henne, og passer på at alt går riktig for seg. Målet er å ha lagt på seg en hel masse til selve bryllupsdagen, slik at hun kan gjøre sin kommende mann stolt.”


(Bilder: trekke fra Fotballfrue.blogg.no)

“Denne bruden hadde gått opp 36 kilo på et par måneder, noe som umulig kan være bra for helsen. Men hun var så lykkelig. Det virkelig lyste av henne. Dette var noe hun gikk inn for. Det var sånn det skulle være. Nå ble hun vakker.”

“De fleste er kjent med ordet Giraffkvinne. I Asia, nærmere bestemt blant de kvinnelig medlemmene av Kayan-stammen, måles skjønnhet etter lengden på halsen. Jo lengre hals, dess vakrere kvinne. Den første ringen er på plass allerede i fem-års alderen. Etter hvert som kvinnen vokser, vil ringene bli flere og flere, og halsen vil naturlig nok, forlenges.”

“Alle disse skjønnhetsidealene jeg har nevnt til nå, er virkelig helt fremmed for meg. Jeg forstår det ikke. Jeg ser på det som forferdelig. Men dette er fordi jeg ikke forstår kulturen, akkurat som de ikke forstår vår.”

“For vårt skjønnhetsideal er vel egentlig ikke noe bedre? I vesten har vi mat i overflod. Likevel skal vi være slanke. Helst tynne. Silikon, tannbleking, fettsuging, botox, restylane, brynløft, ansiktsløfting. Mange opererer seg for å oppnå det de mener er skjønnhet. Vi jukser. Forsøker å endre på ting ved å legge oss under kniven. Ved å ty til dietter. Tror at vi på denne måten kan oppnå det vi anser som skjønnhet.”

“Hvordan har det egentlig blitt som dette? Hvorfor har alle et skjønnhetsideal, og hvordan har det blitt så utrolig forskjellig verden over? Jeg synes det er merkelig.”

Kilde:
http://fotballfrue.blogg.no/

Flere nyheter: Ohmygossip Norway.
Husk å følge meg på Facebook Ohmygossip Norway og  HER & HER & HER


Tags assigned to this article:
Caroline Berg EriksenNorske blogger



Advertisement:





High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2023 All Rights Reserved.
Scandinavian / Nordic news and info in English.
Nordic News Service & Link Directory